In 2022 heb ik mijn Sporttherapie-diploma gehaald, een mooie verdieping voor mijn praktijk CoRe Sportmassage – Corpus Relaxo in Soest.

Wat is Sporttherapie?
Ik creëer als Sporttherapeut optimale omstandigheden voor jouw lichaam om te herstellen. Een gedegen intakegesprek, ontspannen van je spieren, ontkleven van je bindweefsel, mobiliseren van je gewrichten, behandelen van triggerpoints… iedere behandeling verschilt, gericht op jouw klacht en jouw herstel. 

Met welke klachten maak je een afspraak?
Je kunt met diverse klachten bij mij terecht; een bewegingsbeperking, overbelasting, herstel van een blessure, hoofdpijnklachten, etc. … Het kan een mooie aanvulling zijn op bijvoorbeeld fysiotherapie of sportmassage.

Praktijkvoorbeeld
L. heeft een zittend beroep en komt in mijn praktijk met een vervelende pijn aan de zijkant van haar rug en bil. Ze doet regelmatig aan yoga en ook tijdens haar werk doet ze oefeningen. Maar dit mag niet baten, de pijn blijft. Na het intakegesprek en enkele spiertesten behandel ik haar, met het accent op de zijkant van haar bovenbeen, haar bilregio en onderrug. Dit geeft haar direct haar bewegingsvrijheid terug. Ze schrijft de volgende review:

“Professionele sportmasseur die weet waar ze mee bezig is. Ik had lange tijd last van een vervelende flankpijn. Geen oefening hielp. Na een professionele massage van Sonja ben ik nu al een paar weken van de pijn af, die op een heel andere plek bleek te zitten dan ik dacht… Behalve herstellend is het ook nog eens heerlijk ontspannend. Aanrader.”