Wat zijn etherische oliën?

Etherische oliën worden gewonnen uit diverse delen van planten, zoals zaden, bloemen, schors, hars, bladeren, schillen en wortels. Dit gebeurt door stoomdestillatie of door een koude persing. Binnen doTERRA, het merk dat ik gebruik bij aromamassages, gebeurt dit op een 100% natuurlijke manier waardoor er geen chemische stoffen in de oliën komen. Zo zijn de oliën zonder gevaar te gebruiken.

Natuurlijk medicijn 

 

Omdat de etherische olie 100% natuurlijk is, wordt de kracht van de plant behouden. De etherische olie die uit deze planten wordt gehaald, werkt daarom als ondersteuning voor de gezondheid, het heeft een snel en krachtig effect op ons lichaam. Gebruik je de olie op de huid, dan heeft het een directe interactie met de cellen, organen en systemen in ons lichaam.

 

AromaTouch Massage

 De AromaTouch Massage is een hele zachte en ritmische massage op jouw rug en voeten. De massage wordt uitgevoerd met acht verschillende etherische oliën. De oliën worden puur op de huid aangebracht en dringen zodoende diep in de huid en het onderliggende weefsel. Zo geven zij ondersteuning daar waar het nodig is.

 De massage is verdeeld in vier fasen, waarbij de acht verschillende oliën ieder hun bijdrage aan leveren:

 Verminderen van stress 

De eerste fase helpt het lichaam om tot rust te komen zodat de oliën beter worden opgenomen.

  • Balance – vermindert stress; zorgt voor rust en ontspanning
  • Lavendel – verzacht huid en ontspant

Versterken van het immuunsysteem
De tweede fase van de AromaTouch focust op het ondersteunen van het immuunsysteem, ter ‘verdediging’ tegen bijvoorbeeld giftige stoffen.

 

  • Melaleuca (teatree) – bevordert reiniging en zuiverheid
  • On Guard – beschermende olie met kruidige geur

Verlichting van pijn en ontsteking
Ontstekingsreacties helpen bij het uitschakelen van een infectie of om beschadigd weefsel te herstellen; ook na zware lichamelijke inspanning ontstaan ontstekingsreacties. De derde fase van de AromaTouch Massage ondersteunt dit proces.

 

  • AromaTouch – verkwikt en helpt spanning verlichten
  • DeepBlue – ontspannend voor spieren en gewrichten

In balans brengen van het zenuwstelsel
De vierde fase draagt bij aan de balans in ons zenuwstelsel.

 

  • Wild Orange – stimulerend en zuiverend
  • Peppermint – verfrissend en ondersteunt doorbloeding