Ik masseer regelmatig hardlopers, marathonlopers en ook 100- en 200 meter-sprinters. Een sportmassage helpt hardlopers, zowel korte- als lange-afstandslopers, om sneller te herstellen van een inspanning.

Massage houdt spieren en gewrichten in conditie

Onderzoek toont aan dat door sportmassage spieren en gewrichten beter in conditie blijven. Doordat massage de bloedsomloop stimuleert, worden ontstekingsreacties verminderd. Met als mooi resultaat: spierpijn vermindert en er is een verbetering in flexibiliteit. Je kunt sneller weer activiteiten ondernemen zodat de kans kleiner is om stijve spieren te krijgen.

Massages helpen bij jouw herstel

Na een intensieve training kan je lichaam zwaar en soms opgezwollen aanvoelen. Een zware training kan tijdelijke ontstekingen in jouw lichaam veroorzaken, microscheurtjes in je spierweefsel, melkzuurophoping, gevolgd door spierpijn en spierkramp. Diepe massage van jouw bindweefsel en spieren vermindert ontstekingsreacties; het is wetenschappelijk bewezen dat je sneller herstelt.

 

Blessures voorkomen door sportmassage

Veel voorkomende uitdagingen bij regelmatig hardlopen zijn stijve hamstrings, kuiten en last van je onderrug. Regelmatige massages zorgen voor een verbetering van je prestaties. Je flexibiliteit; je beweeglijkheid wordt groter door de betere spierdoorbloeding, door het mobiliseren van je gewrichten die daardoor soepeler bewegen en flexibeler worden. Regelmatig laten masseren voorkomt blessures.

 

Last but not least: massage vermindert stress

Massage pakt ook psychologische stress aan. Door aanraking maakt je lichaam gelukshormonen aan; je ontspant, slaapt beter, je bloeddruk verlaagt… Het verlaagt ook het stresshormoon cortisol, dat hoog kan zijn door veel trainen en stress in het dagelijks leven.

Zo sta je relaxed aan de start van jouw loopevenement.

Reacties uit mijn sportmassagepraktijk:

“In de aanloop van een marathon die ik ga lopen, vroeg ik Sonja om een massage van mijn benen en rug. Sonja masseert kundig, zorgvuldig en met volle aandacht. Mijn spieren zijn losgemaakt en ik kon heerlijk ontspannen en herstellen”

“Gister begonnen aan het NK en het ging heel goed! Mijn pr verbeterd op de 100m. Uiteindelijk 6e van Nederland geworden op de 200m”

“Ik had nagenoeg geen spierpijn aan de start, dus dat was erg fijn, was ik niet meer gewend”