Cupping is een behandelmethode om jouw spieren en bindweefsel soepeler te maken en om pijn te verminderen. Met de glazen of siliconen cups kun je een vacuüm maken, waardoor er naar die plek zuurstofrijk bloed getrokken wordt.

Meer doorbloeding zorgt voor een beter herstel!

Effect op spieren
Cupping heeft een direct effect op de bloedcirculatie, waardoor jouw spieren soepeler aanvoelen. Spieren herstellen daardoor sneller, waardoor er minder spierspanning en spierpijn ontstaan en het zorgt voor extra ontspanning.

Effect op fascia/bindweefsel
Doordat de doorbloeding gestimuleerd wordt, krijgen alle weefsellagen meer ruimte. De weefsels worden zachter en soepeler. Dat zorgt voor een betere beweeglijkheid van spieren en gewrichten.

Het bindweefsel verbetert, de huid ziet er gezonder uit en voelt steviger. Door de cuppingmassage kunnen afvalstoffen in de huid beter worden afgevoerd, waardoor het collageen in de huid beter herstelt.

Welke cups worden er gebruikt?
Ik gebruik glazen cups in verschillende maten, deze worden vacuüm gezogen door een pompje bovenop en zijn transparant zodat ik goed het effect in de gaten kan houden. Verder gebruik ik een massagewax om de cups soepel te laten glijden over jouw huid.

Krijg je er rode plekken van?
Doordat ik de cups niet op de huid laat staan, heb je weinig kans op een rode plek na afloop. Dus zeker geen grote ronde afdrukken, die je wel eens ziet op een sportfoto; die ontstaan alleen als je de cups een aantal minuten vastgezogen laat staan.

Cupping als onderdeel van sportmassage
Ik gebruik de massagecups als onderdeel van mijn sportmassages: diverse technieken waar jij het op dat moment nodig hebt. Iedere behandeling is weer anders. Kom het ervaren en plan een afspraak voor jezelf 🤗